Bombaerős mezőny Kazanyban!

2019. 09. 28. (szombat) 23.09

Hétfőn kezdődik a Junior (U19) Tollaslabda világbajnokság, ahol a magyar csapatban a legfiatalabbként Tóth Kristóf (fotó), a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola játékosa is pályára lép.

Ma reggel elutazott a korosztályos válogatott Tatárföld fővárosába, a több mint egymillió lakosú Kazanyba. A mintegy két héten keresztül tartó világbajnokságon először a csapatverseny során osztanak érmeket, majd az egyéni-és páros számokat rendezik meg. A 43 ország legjobbjait felvonultató vb-n a mieink először Kazahsztán, majd kedden Spanyolország legjobbjai ellen lépnek pályára. Az idei évben az U17-es és U19-es magyar bajnoki címet is begyűjtő, ám még mindig csak 15 éves Tóth Kristóf egyéniben és párosban is érdekelt lesz a csapat vb után, érdekesség, hogy páros partnere a cseh Jan Janostik - aki a negyedik helyen szerepel az U17-es európai ranglistán- külön kérte, hogy a cívisvárosi fiatalemberrel alkothasson egy duót.   

Az október 13-ig tartó világbajnokság előtt Mátyus Tibor a DSC-SI szakosztályvezetője, egyben a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta: A csoportmeccsek során a kazahok ellen mindenképp győzelmet várok, a spanyolok ellen egy esetleges siker viszont meglepetés lenne, de ettől függetlenül szoros, kiélezett összecsapásra számítok. Összességében nagyon erős a mezőny, melyből játéktudásuk alapján az ázsiaiak kiemelkednek. Óriási bravúr lenne, ha az első tízben tudnánk végezni. Papírforma szerint egyéniben elsősorban Sándorházi Vivientől várom a legjobb szereplést, hiszen a világranglistán jelenleg a 7. helyen áll. Mivel a sorsolás csak később derül ki, így az esélyekről nem tudok beszélni. Kristóf jó formában, felszabadultan játszhat, hiszen számára ebben a mezőnyben elsősorban a tapasztalatszerzés a cél.”

A magyar csapat:

Lányok:

Sándorházi Vivien (UTE)

Mészáros Petra (Hajdúszoboszló)

Kiss Fanni Dóra (Multi-Alarm Pécs)

Fiúk:

Tóth Kristóf (DSC-SI)

Nagy Sebestyén (Multi-Alarm Pécs)

Szita Gergő (Multi-Alarm Pécs)

Kiss Benjamin (Multi-Alarm Pécs)Cikk nyomtatása