Második hely Orosházán

2019. 06. 24. (hétfő) 10.17

Három napon át, hét korosztályban több száz ifjú kézilabdázó lépett pályára a VIII. Orosháza Kupán.

A Békés megyei városban kiválóan szerepelt a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U13-as leány csapata, ahol hét együttes vágott neki a körmérkőzéses tornának. A hat összecsapás során Bujárszki Ádám tanítványai sima győzelmeket arattak a Szeghalom, a Szigetszentmiklós NKSE és az Orosháza felett, míg a Hódmezővásárhely és a Szeged KKSE ellen egy-egy gól döntött a DSC-SI javára. Az izgalmakat tetézte, hogy utóbbi csapat ellen az utolsó másodpercben szerzett góllal sikerült nyerni. A másik Tisza-parti gárda, a későbbi győztes K. Szeged SE viszont óriási csatában, időntúli hetessel döntötte el a találkozó és a kupa sorsát.

Az orosházi megmérettetés az évek alatt Magyarország egyik legnagyobb leány utánpótlás tornájává nőtte ki magát. Idén mintegy 25 egyesület hatvan csapata, hét korosztályban, öt helyszínen mérte össze tudását.

A torna után Bujárszki Ádám értékelt:

Évzáró belföldi nagyszabású utánpótlás tornán vettünk részt Orosházán. Az igen erős mezőnyben szerettem volna látni hol tartunk. Egész évben kiválóan és kőkeményen dolgozott a csapat. A védekezésünkkel nagyon elégedett vagyok. Ebben fejlődtünk a legtöbbet. A jövőben a támadójátékunkat kell fejleszteni. Mentálisan, fejben és pszichésen kell nagyon sokat erősödnünk. Lassan két éve dolgozom együtt a csapattal, úgy érzem jó úton haladunk. A jövő év vízválasztó lesz a csapat életében. Komoly kihívás lesz a hármas terhelés a gyerekeknek. Országos Serdülő Bajnokság, U14 Gyermekbajnokság I. osztály és nem utolsó sorban a tanulás. De több száz gyerek az országban ugyanezt válassza. ,,A siker lemondással, alázattal és szorgalommal jár. Nem kell más, mint szív és akarat. Mert „a sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít” (Ernest Hamingway) 

Eredmények:

DSC-SI – Szeghalom 16:9

DSC-SI – K. Szeged SE 15:16 időntúli hetessel kaptunk ki

DSC-SI – Szigetszentmiklós NKSE 19:8

DSC-SI – Hódmezővásárhely 13:12

DSC-SI – Szeged KKSE  10:9 az utolsó másodpercben dobott góllal nyertünk

DSC-SI – Orosháza 19:5

 

Végeredmény:

1. Kézilabda Szeged SE

2. Debreceni Sportcentrum-Sportiskola

3. Szeged KKSE

4. Hódmezővásárhelyi LKC

5. Szigetszentmiklós NKSE

6. Szeghalmi NKC

7. Orosházi Női Kézilabda ClubCikk nyomtatása