Hétvégén Kelet Kupa, emléktábla avatással!

2019. 05. 17. (péntek) 11.04

A kétnapos verseny során közel 350 atléta mutatja meg tudását a Gyulai István Atlétikai Stadionban.

A szombaton 12.30-kor kezdődő Kelet Kupa része a Liga-sorozatnak: Szuper Liga - Junior Liga - Ifjúsági Liga és Serdülő Liga számok is szerepelnek a kiírásban. A versenyen 48 hazai-és 10 román egyesület sportolói állnak rajthoz. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétái több számban is érmes reményekkel indulnak, Kozák Luca 100 méteren, Klekner Hanga rúdugrásban, Szilágyi Réka gerelyhajításban, míg a fiúknál a magasugró Hodossy-Takács Sámuel is esélyes a dobogóra.

Az első versenyszámot megelőzően, 12.15-től Vona Attila emléktáblájának ünnepélyes avatására kerül sor, melyet egykori, saját nevelésű tanítványai, a magasugró Kovács Judit, valamint a távol-és hármasugró Fekete Ildikó kezdeményeztek, akik több magyar bajnoki címet szereztek és a válogatottban is szerephez jutottak.  Előbbi, továbbá a szintén általa edzett tízpróbázó Zsivoczky Attila az olimpiai játékokra is kijutottak, sőt mindketten világbajnoki, és két-két alkalommal Európa-bajnoki helyezettek voltak. 

A tizenkét éve elhunyt szakember kiváló edzői munkájáért 1995-ben a Magyar Atlétikai Szövetségtől „A magyar atlétika utánpótlásáért”, 1998-ban „A magyar atlétikáért” kitüntetés bronz fokozatát kapta meg, megyénkben legtöbbször őt választották meg az év atléta edzőjének, de többször az év edzője címet is elnyerte. A 2004-es athéni olimpiát követően, illetve a 2005-ös helsinki vb után kitüntetést kapott Debrecen városától. 2006. január 1-től a Debreceni Sportszolgáltató Kft. kötelékében edzősködött, és párhuzamosan tanított a Csokonai Gimnáziumban.

A Kelet Kupán vasárnap a női magasugrás versenyszáma első alkalommal viseli majd a Vona Attila emlékverseny nevet, ahol többek között a szülés után visszatérő, többszörös magyar bajnok Szabó Barbara is megméretteti magát.

 

 Cikk nyomtatása