Argentínában képviseli Magyarországot Ferenczi Nikolett!

2018. 07. 17. (kedd) 00.02

A spanyolországi Banyolséban rendezték meg az európai ifjúsági olimpia triatlon selejtezőjét, ahol a DSC-SI versenyzője a kvalifikációt érő hatodik helyen végzett.

A lányoknál 71, a fiúknál 76 induló vágott neki a versenynek, ahol 750 méter úszás, 20 km kerékpározás és 5 km futás várt a mezőnyre. A tavalyi, litvániai korosztályos kontinensviadalon hatodik Ferenczi Niki ezúttal is bizonyította tehetségét, és végig a kvótát érő helyen haladva biztosította részvételét az októberi Buenos Aires-i játékokra. A selejtező erejét mi sem jelzi jobban, minthogy a negyedik orosz Alevtina Stetsenko és az ötödik svájci Anja Weber mögött csak egy másodperccel maradt el a DSC-SI sportolója. Az órát a legjobb idővel az olasz Chiara Lobba állította meg.

A verseny pikantériája, hogy országonként 1-1 sportoló szerezhetett jogot az ötkarikás játékokon való indulásra a legjobb tizenkettő között, így a hölgyeknél a 11. helyen záró Horváth Karolina lemaradt az ifjúsági olimpiáról. Ferenczi Nikolett a DSC-SI történetének második olyan sportolója, aki az úszó Szána Zsombor 2010-es singapuri szereplése után részt vehet a korosztályos olimpián, melyet október 6 és 18 között rendeznek meg az argentin fővárosban.

A selejtezőn a DSC-SI színeit a fiúknál Dobi Gergő képviselte, aki sajnos bukott a kerékpárjával, így kiesett, viszont a budaörsi Kiss Gergely a kvalifikációt érő helyen zárt.

Az ifjúsági olimpián 32 sportágban osztanak érmeket, a magyar csapat várhatóan 77 sportolóval vág neki a játékoknak.  Cikk nyomtatása