Négy sportolónk részesül pénzügyi támogatásban

2018. 06. 12. (kedd) 23.36

Gál Kincső, Ferenczi Nikolett, Tóth Kristóf és Juhász Balázs felkészülését, versenyeztetését egy éven keresztül segíti a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet.

A pénzintézet 2011-ben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kezdte el először segíteni a tehetséges, a korosztályukban hazai és nemzetközi versenyeken is eredményes sportolókat. A programot idén megyénkre is kiterjesztik, így a döntés értelmében a DSC-SI négy sportolója kap anyagi támogatást.

Az erről szóló megállapodást ma délután írta alá Ölveti Zsolt, a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője és Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója.

A támogatott sportolók:

Gál Kincső: 2003-as születésű sportolónk a Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda tanulója. 2011-óta a Sportiskola Úszó szakosztály igazolt versenyzője. Korosztályában (serdülő) hazai szinten 200 m gyorsúszásban országos bajnok, de felállhatott a dobogó második (400 m gyorsúszás) és harmadik fokára (800 m gyorsúszás) is. Tagja volt az idén márciusban, Debrecenben rendezett felnőtt Úszó OB-n, a 4x100 méteres váltóban bronzérmet szerzett csapatunknak. Első helyezést ért el az V. Országos Hosszútávúszó Medencés Bajnokságon 1500 m gyorsúszás és az 5km-es távon. A Nyíltvízi Úszó Bajnokságon szintén első helyezést ért el az 5 km-es távon. Versenyzőnk nemzetközi porondon is eredményes évet zárt 2017-ben. Korosztályos válogatott versenyzőnk a Marseille-ben megrendezett Nyíltvízi ifi EB-n 5 km-en harmadik, az 5km-es MIX váltóban pedig második helyezést ért el. Múlt héten, az Ifjúsági Úszó Országos Bajnokságon a 800 méteres gyorsúszás döntőjében a második helyen végzett, míg 400 gyorson bronzérmet szerzett.

 

Tóth Kristóf: A 2004-es születésű sportolónk 2009 óta tagja a Sportiskola Tollaslabda szakosztályának. Kristóf a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola tanulója. Már 11 évesen tagja volt az U13-as és az U15-ös magyar válogatott keretnek. Tavaly pedig bekerült az U-17-es válogatottba is. Az elmúlt három évben egyéni és fiú párosban egyaránt magyar bajnoki címet szerzett saját korosztályában. Kiemelt eredménynek számít, hogy tavaly az U-17-es magyar bajnokságot is megnyerte (13 évesen) fiú egyéniben és vegyes párosban. A sportág szakemberei a kiemelkedő ígéretek között tartják számon. Idén az U-15-ös kazanyi Európa-bajnokságon a negyeddöntőig jutott, ami figyelemre méltó eredmény annak tudatában, hogy a kontinensviadal előtt pár héttel sérülést szenvedett. Az Eb után öt hetet kihagyott, majd a debreceni U15-ös Országos Bajnokságon ismét pályára lépett, ahol szettveszteség nélkül nyert egyesben, és fiú párosban is aranyérmes lett a hajdúszoboszlói Kígyós Keán oldalán. Két héttel később, az U17-es OB-n egyéniben első helyen végzett.

 

Ferenczi Nikolett: A 2001-es születésű versenyzőnk 2011-óta tartozik a Triatlon szakosztály kötelékébe. Niki a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákja. 2015 óta tagja a korosztályos válogatott kereteknek, egyéniben és csapatban számtalan érmet nyert itthon. Nemzetközi szinten a Litvániában megrendezett Ifjúsági Triatlon Európa-bajnokságon az igen előkelő hatodik helyen végzett. Az Aquatlon Európa-bajnokságon a junior mezőnyben az ,,ifista" Niki a hetedik helyen ért célba. A még idén is ifjúsági korú versenyző jelenleg tagja az őszi, argentínai Ifjúsági Olimpiai Játékokra készülő keretnek, melynek az európai selejtezőjét júliusban, Spanyolországban rendezik.

 

Juhász Balázs: Balázs a Debreceni Egyetem hallgatója. Az 1996-os születésű hosszútávfutó atlétánk a tavalyi évben a saját korosztályában (u-23) és a felnőtt magyar bajnokságon első helyezést ért el 3000 méter akadályon, míg a10.000 méteres országos bajnokságon a második helyet sikerült megszereznie.

Szintén 10 km-en az Országúti Futóbajnokságon saját és a felnőtt kategóriát is megnyerte, és még ebben az évben a Félmaratoni Országos bajnokságon is sikerült a duplázás (saját és a felnőtt kategóriát is bezsebelte). Egyetemi országos bajnokságon 3000 méter akadályon és 5000 méteren egyaránt első helyezést ért el. Válogatott atlétánk az U23-as Európa-bajnokságon 3000 méter akadály versenyszámban az ötödik helyezést érte el.    

Idén, április végén a 10000 méteres OB-n a felnőtteknél ezüst- míg az U23-as mezőnyben aranyérmet szerzett. Egyik legjobb eredménye, a 2015 nyarán, Svédországban megrendezett Junior Európa-bajnokságon a 3000 méteres akadályfutásban nyert bronzérme.

 Cikk nyomtatása