A 3×3 az év rendezvényei között!

2018. 01. 04. (csütörtök) 19.48

A dehir.hu újra meghirdette az év debreceni rendezvénye versenyt, melyen a szeptemberi U18-as 3×3 Európa-bajnokság is jelölést kapott.

Az esemény egy ötnapos kosárfesztivál része volt, hiszen a kontinensviadal előtt a világ legjobb felnőtt csapatait magába tömörítő World Tour Masters fordulót is rendeztek a Nagytemplom előtt. A látványos csoportmeccsek, a színvonalas kísérőprogramok és a lélegzetelállító zsákolóverseny mellett a végelszámolásnál is meglepetés született, hiszen az egész évben veretlen világelső Novi Sad Alwahda elvérzett az elődöntőben a későbbi győztes Liman ellen. A Budapest néven induló magyar válogatott nem tudta megismételni 2016-os bravúrját, ezúttal nem tudtak továbbjutni a csoportból Mohácsi Mátéék.

Az ezt követő U18-as Európa-bajnokság minden várakozást felülmúlt. A magyar hölgyek magabiztosan továbbjutva a csoportból a nyolc között legyőzték a világbajnok franciákat, az elődöntőben a meglepetéscsapat hollandokat, a döntőben pedig a nagy esélyes, vb bronzérmes oroszokat is. A szervezők is jelesre vizsgáztak, hiszen az időjárás az utolsó napon közbe szólt, és a verseny gördülékeny és biztonságos lebonyolítása érdekében átköltöztették az egész rendezvényt az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba, mindezt kevesebb, mint két óra alatt.

Aki szeretne szavazni az év eseményére, az alábbi linkre kattintva megteheti.

http://www.dehir.hu/debrecen/onok-donthetik-el-melyik-legyen-az-ev-rendezvenye-debrecenben2/2018/01/03/

 Cikk nyomtatása